Gode råd for større køreglæde

#05

Husk lys til lejligheden

Tågelygterne er til for at blive brugt. Tænd dem ved lav sigtbarhed, så minimerer du risikoen for pludselige overraskelser. Kør forsigtigt og pas på hinanden i trafikken.

#06

Forbered dig på vinteren

Her får du Autoplus' råd til bilens vinterkit.
Vi anbefaler at smøre døre og lister med silikone og altid have en sneskraber og sneskovl med i bilen. Derudover er det en god ide at have startkabler, handsker, lommelygte, tæppe, sikkerhedsvest og som et lovkrav, advarselstrekant liggende i bilen. Med dette kit er du forberedt på det meste i vinterperioden.

#09

Start vinteren med et batteritjek

En pålidelig motor kræver et batteri i topform, særligt om vinteren. Derfor anbefaler vi, at du giver batteriet en fuld opladning et par gange i løbet af vinteren. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper dig også gerne med en opladning.

#14

Få has på duggen

Tjek om recirkulation er slået til i bilens ventilationssystem, hvis du oplever usædvanligt meget dug på forruden. Er det ikke tilfældet kan årsagen være et tilstoppet pollenfilter.

#15

Husk lygtetjek i den mørke tid

Tjek løbende bilens lygter for din egen og andres skyld. Og husk at tjekke om bilen har automatisk baglys ved kørelys. Hvis ikke skal du bruge bilens nærlys, når sigtbarheden falder.

#22

Wax on inden vinteren kommer

En voksbehandling forlænger levetiden på bilens ”medfødte” lakforsegling og mindsker dermed risikoen for ridser, snavs og rust, som ødelægger din lak.

#25

Forudse trafikken og spar på brændstoffet

Læs vejbilledet så langt frem som muligt, hold en passende afstand og tilpas din kørsel ved at lette foden fra speederen i stedet for at bremse. Det giver både mere sikker og økonomisk kørsel.

#28

Undgå unødig vindmodstand og spar brændstof

Afmontér tagboksen, når den ikke er i brug. Især hvis du kører meget på motorvej. Her bruges mere end halvdelen af motorkraften nemlig til at bekæmpe luftmodstanden.

#37

Rengør din bil og få mere for den

En ordentlig omgang rengøring indvendig og udvendig kan sagtens bliver 10.000 kroner værd, hvis du skal sælge bilen.

#39

Service holder bilens aircondition frisk

Vi anbefaler, at bilens airconditionanlæg serviceres og renses mindst én gang årligt (inden bilferien). På den måde undgår du bakterier og ubehagelig lugte i kabinen.

#47

Lakbehandling

Skal bilens lak behandles, skal du husk at tjekke bilen for flyverrust. Det er små rustne ujævnheder på bilens lak. Flyverrust er simpelt at fjerne, bare spørg mig.

#51

Har du tjek på miljøzoner

Nogle europæiske lande har indført miljøzoner i mange byer. For at køre i miljøzonerne skal du have et særligt miljømærkat. Tjek og køb dem evt. på FDM.dk

#52

Stenslag i ruden er aldrig godt

Men hvis du er uheldig, skal du sørge for at få stenslaget dækket med det samme. Hvis der kommer vand eller snavs i dit stenslag, kan det ikke repareres. Hent gerne et rudeplaster til at dække evt. stenslag med hos mig.

#53

Undgå unødig bøvl hvis uheldet er ude

Er du involveret i et uheld uden personskade, er det altid en god ide at få nøjagtige oplysninger om modparten. Hent en formular hos mig til at have i bilen, dermed sikre vi, at du ikke får problemer med den efterfølgende sagsbehandling.

Råd #54

Tag et vinterdæk med på sommerferie

Har bilen plads til, men er ikke udstyret med, et reservedæk, anbefaler vi, du medbringer et vinterdæk på ferien. Vupti, så har du et reservedæk, du kan sætte på, hvis uheldet sker på et tidspunkt eller et sted, hvor hjælp er langt væk.

#55

Autoplus Vejhjælp

Med vores vejhjælp bliver din bil fragtet tilbage til dit Autoplus værksted. Din mekaniker kender din bil bedst. Hvis uheldet er ude, er både du og din bil i trygge hænder. Bliv vejhjælpskunde allerede idag - vi hjælper dig med oprettelsen.

#56

Husk at tænde baglyset

Det er vigtigt at tænde baglygterne på bilen, så alle kan se dig uanset mørke, tåge eller regn. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper gerne med at, sikre at baglyset altid tændes sammen med kørelyset.

#58

Kør ikke med sommerdæk i vinterføre

Husk at få skiftet til vinterdæk i god tid - især før den første sne falder. Erfaringsmæssigt ved vi, at det ofte skaber ventetid på værkstederne. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted i god tid og husk, at du med dit Autoplus værkstedskort, kan udskyde betalingen.