Gode råd for større køreglæde

#03

Vær opmærksom på bremseafstand

Hold behørig afstand til den forankørende bil, især om vinteren. 
Bremseafstanden forlænges betragteligt, hvis der er rim, vand eller frost på vejbanen.

Husk lys til lejligheden

Tågelygterne er til for at blive brugt. Tænd dem ved lav sigtbarhed, så minimerer du risikoen for pludselige overraskelser. Kør forsigtigt og pas på hinanden i trafikken.

#06

Forbered dig på vinteren

Her får du Autoplus' råd til bilens vinterkit.
Vi anbefaler at smøre døre og lister med silikone og altid have en sneskraber og sneskovl med i bilen. Derudover er det en god ide at have startkabler, handsker, lommelygte, tæppe, sikkerhedsvest og som et lovkrav, advarselstrekant liggende i bilen. Med dette kit er du forberedt på det meste i vinterperioden.

#07

Husk at frostsikre kølesystemet

For at holde din bil godt kørende om vinteren er det vigtigt, at kølevæsken er frostsikret ned til mindst -25 grader. Er du i tvivl, så kan du altid spørge dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper gerne.

#09

Start vinteren med et batteritjek

En pålidelig motor kræver et batteri i topform, særligt om vinteren. Derfor anbefaler vi, at du giver batteriet en fuld opladning et par gange i løbet af vinteren. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper dig også gerne med en opladning.

#11

Smør låsene, så kan du altid komme in

Selvom de fleste biler er udstyret med fjernbetjent centrallås, så anbefaler vi alligevel, at du smører bilens låse med låseolie om vinteren. Er du i tvivl hvordan, så kig forbi dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper gerne.

#12

En god isskraber er din bedste ven

En god isskraber er et must-have for enhver vinterbilist. Vi anbefaler at du altid skraber i samme retning, på denne måde minimerer risikoen for ridser.

#14

Få has på duggen

Tjek om recirkulation er slået til i bilens ventilationssystem, hvis du oplever usædvanligt meget dug på forruden. Er det ikke tilfældet kan årsagen være et tilstoppet pollenfilter.

#15

Husk lygtetjek i den mørke tid

Tjek løbende bilens lygter for din egen og andres skyld. Og husk at tjekke om bilen har automatisk baglys ved kørelys. Hvis ikke skal du bruge bilens nærlys, når sigtbarheden falder.

#22

Wax on inden vinteren kommer

En voksbehandling forlænger levetiden på bilens ”medfødte” lakforsegling og mindsker dermed risikoen for ridser, snavs og rust, som ødelægger din lak.

#25

Forudse trafikken og spar på brændstoffet

Læs vejbilledet så langt frem som muligt, hold en passende afstand og tilpas din kørsel ved at lette foden fra speederen i stedet for at bremse. Det giver både mere sikker og økonomisk kørsel.

#28

Undgå unødig vindmodstand og spar brændstof

Afmontér tagboksen, når den ikke er i brug. Især hvis du kører meget på motorvej. Her bruges mere end halvdelen af motorkraften nemlig til at bekæmpe luftmodstanden.

#37

Rengør din bil og få mere for den

En ordentlig omgang rengøring indvendig og udvendig kan sagtens bliver 10.000 kroner værd, hvis du skal sælge bilen.

#44

Brug motorvarmer

Med en motorvarmer får du ikke bare bedre komfort i bilen på de kolde vintermorgener. Varmeren mindsker også slidtage i motoren og nedsætter forurening.

#45

Skift til gummimåtter i vinterhalvåret

Vi anbefaler at du skifter dine stofmåtter ud med gummimåtter, så det våde fodtøj og saltsnavs bliver på måtten. På denne måde forlænger du levetiden på dine stofmåtter og samtidigt forhindrer du saltsnavs i, at sive ned i bilen, hvilket kan få bilen til at ruste.</>

#47

Lakbehandling

Skal bilens lak behandles, skal du husk at tjekke bilen for flyverrust. Det er små rustne ujævnheder på bilens lak. Flyverrust er simpelt at fjerne, bare spørg mig.

#50

Husk lovpligtigt sikkerhedsudstyr

Kør forsigtigt hjem til jul og på juleferie. Husk at medbringe den lovpligtige sikkerhedsvest og advarselstrekant i bilen. Sikkerhedsvesten skal være placeret indenfor førerens rækkevidde, så det er nemt at iføre sig vesten inden udstigning. Pas på hinanden i trafikken.

#51

Har du tjek på miljøzoner

Nogle europæiske lande har indført miljøzoner i mange byer. For at køre i miljøzonerne skal du have et særligt miljømærkat. Tjek og køb dem evt. på FDM.dk

#52

Stenslag i ruden er aldrig godt

Men hvis du er uheldig, skal du sørge for at få stenslaget dækket med det samme. Hvis der kommer vand eller snavs i dit stenslag, kan det ikke repareres. Hent gerne et rudeplaster til at dække evt. stenslag med hos mig.

#53

Undgå unødig bøvl hvis uheldet er ude

Er du involveret i et uheld uden personskade, er det altid en god ide at få nøjagtige oplysninger om modparten. Hent en formular hos mig til at have i bilen, dermed sikre vi, at du ikke får problemer med den efterfølgende sagsbehandling.

Råd #54

Tag et vinterdæk med på sommerferie

Har bilen plads til, men er ikke udstyret med, et reservedæk, anbefaler vi, du medbringer et vinterdæk på ferien. Vupti, så har du et reservedæk, du kan sætte på, hvis uheldet sker på et tidspunkt eller et sted, hvor hjælp er langt væk.

#55

Autoplus Vejhjælp

Med vores vejhjælp bliver din bil fragtet tilbage til dit Autoplus værksted. Din mekaniker kender din bil bedst. Hvis uheldet er ude, er både du og din bil i trygge hænder. Bliv vejhjælpskunde allerede idag - vi hjælper dig med oprettelsen.

#56

Husk at tænde baglyset

Det er vigtigt at tænde baglygterne på bilen, så alle kan se dig uanset mørke, tåge eller regn. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted, vi hjælper gerne med at, sikre at baglyset altid tændes sammen med kørelyset.

#58

Kør ikke med sommerdæk i vinterføre

Husk at få skiftet til vinterdæk i god tid - især før den første sne falder. Erfaringsmæssigt ved vi, at det ofte skaber ventetid på værkstederne. Kig ind til dit lokale Autoplus værksted i god tid og husk, at du med dit Autoplus værkstedskort, kan udskyde betalingen.

#59

Husk at tjekke bilen for sprinklervæske

Frost og slud giver glatte veje og kommunernes biler har travlt med at strø salt på vejene. Det betyder at ruderne og lygterne bliver snavset og derfor bruges der mere sprinklervæske. Husk ved efterfyldning, bruges sprinklervæske, der tåler ned til - 21 grader. Er du i tvivl, så henvend dig til dit lokale Autoplus, de hjælper gerne.

#60

Pak med omtanke til vinterferien

Husk de tunge ting nederst i bagagerummet og så langt fremme som muligt. Har du tagboks, kan skiene med fordel kommer herop. Vigtigt at skiene og de øvrige ting spændes fast og ikke ligger løst i boksen.

#61

Tjek dine lygte for defekte pærer

Dagene er ved at blive længere, men det er stadig mørkt om morgenen. Husk derfor at tjekke om dine lygter er tændt og at der ikke er defekte pærer. Er der defekte pærer, så kør forbi din lokale Autoplus, de hjælpe gerne med at skifte til nye pærer.

#61

Tjek dine lygte for defekte pærer

Dagene er ved at blive længere, men det er stadig mørkt om morgenen. Husk derfor at tjekke om dine lygter er tændt og at der ikke er defekte pærer. Er der defekte pærer, så kør forbi din lokale Autoplus, de hjælpe gerne med at skifte til nye pærer.

#62

Tjek dine viskerblade, de slides mere om vinteren

De slides mere om vinteren, fordi de fjerner is, sne samt megen salt, der kommer fra vejene. Det er derfor en god ide at tjekke, om de er flossede eller i stykker. Kør en finger hen over bladene. Hvis de ikke er glatte, men virker takkede, så er det et tegn på at du bør skifte dem. Er du i tvivl, så kør ind til dit lokale Autoplus, de hjælper dig gerne.