Gode råd for større køreglæde

Vinter.png Sommer.png

Råd #02

Tjek dæktrykket regelmæssigt

For maksimal vejgreb anbefaler vi, at du tjekker dæktryk mindst én gang om måneden. Du finder anbefalet tryk i tankdæksel, sidedør eller instruktionsbog.

Husk, at trykket bør være 0,2 bar højere end normalt om vinteren.

Råd #17

Vintervask forlænger bilens levetid

Vejsalt og masser af vand er ikke en god cocktail for din bil. Vi anbefaler derfor, at du vasker bilen med jævne mellemrum. Den billigste vask er som regel tilstrækkelig.

Råd #18

Opbevar dine vinterdæk korrekt

Vinterdæk bør opbevares mørkt, køligt, i rengjort stand og med korrekt dæktryk og må helst ikke stables. Du kan evt. tjekke dem ind på vores dækhotel, så sørger vi for korrekt opbevaring.

Råd #19

Tjek mønsterdybden på sommerdæk

Tjek altid mønsterdybden på dine sommerdæk før de monteres. FDM anbefaler, at dybden mindst bør være tre mm, selvom lovens minimumskrav er 1,6 mm.

Råd #20 

Skift til sommerdæk i april

Som tommelfingerregel skal du skifte til sommerdæk, når gennemsnitstemperaturen er over 7 grader, hvilket ofte er et godt stykke ind i april måned.

Råd #34

Sådan pakker du bilen til påskeferien

Tricket er at holde bilens tyngdepunkt så lavt som muligt. Tungt i bunden, let på toppen. Har du et stort åbent bagagerum, er det en god idé at beskytte bagsædepassagerer med et gitter bag bagsædet.

Råd #40

Additiv renser motoren og du sparer brændstof

Ved regelmæssig tilsætning af additiv i brændstoffet, renses motoren indvendig, mens du kører. Du kan gøre det selv eller lade din mekaniker gøre det

Råd #47

Lakbehandling

Skal bilens lak behandles, skal du huske at tjekke bilen for flyverrust. Det er små rustne ujævnheder på bilens lak. Flyverrust er simpelt at fjerne, bare spørg Autoplus.